Een olijftak staat voor liefde, vrede, kracht en overwinning. Dat is de basis van alle lessen!

Jouw stem is een prachtig instrument, gemaakt om te spreken, te zingen, om emoties te uiten - oftewel, om te communiceren! En daar willen we natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Maar hoe doe je dat?

Allereerst leer je waar je instrument zit en hoe het werkt. Stap voor stap gaan we alle facetten langs en zo bouwen we aan een gezonde en vrije stem! Je leert klanken herkennen en ontwikkelt een groter lichaamsbewustzijn, zodat je al je technieken bewuster kan gaan inzetten wanneer jij dat wilt.

Je leert dat je stem onderdeel is van een geheel, namelijk jouw lijf. Hoe jij je voelt, hoe je slaapt, en wat je allemaal doet heeft invloed op je instrument. Hoe beter we het instrument leren kennen, hoe meer we ook hierop kunnen inspelen. 

En niet geheel onbelangrijk; je leert wat je doet tijdens het niet spreken of zingen! Je gebruikt je stem de hele dag door, en wanneer je deze extra gaat belasten met zanglessen/optredens/spreekbeurten, is het ook belangrijk om je stem goed te verzorgen. Rustmomenten zijn onmisbaar!

Daarnaast is alles persoonlijk. Iedereen heeft zijn eigen leerproces, zijn eigen leermomenten. Sommige technieken zul je sneller onder de knie hebben dan andere. Soms duurt het even om de juiste mindset te vinden, om geschikte rustmomenten in te plannen of om de juiste routine te vinden voor het oefenen. In mijn logo heb ik een olijftak verwerkt, welke staat voor liefde, vrede, kracht en overwinning. Dat is wat ik je toewens tijdens de lessen. Liefde en vrede voor jezelf om te leren, om te genieten van het zingen. Kracht om door te zetten, als het even niet in één, of twee of drie keer lukt. Sommige dingen kosten tijd! En overwinning: het resultaat van hard werken en oefenen! You'll get there!

Plannen we een les?