Marjolein is van origine afgestudeerd psycholoog. Naast haar universitaire opleiding heeft zij zelf zangles gevolgd, en later een één-jarige zangopleiding CVT (Complete Vocal Technique) afgerond. Van jongs af aan heeft zij veel gezongen; in een worshipband met vrienden, in restaurants, op bruiloften, maar ook als solist bij een musicalconcert of een harmonieconcert.

Marjolein heeft meerdere keren als backing vocal gezongen, zowel live als het inzingen van cd opnames, voor zowel binnenlandse als buitenlandse artiesten. Daarnaast is zij vaste backing vocal geweest bij gospelartiest Elvis E.

Na een opleiding aan het conservatorium van Amsterdam/Zangschool Haarlem is zij nu volledig werkzaam als zangdocent en uitvoerend zangeres. Zij geeft les op een muziekschool en thuis. Scholing

  • 2021 - heden: Universal Voice System (UVS), Universal Voice Institute Amsterdam
  • 2021: Estill Voice Technique (EVT)
    Level I en Level I afgerond.
  • 2018-2019: Opleiding Vocal Education, Conservatorium van Amsterdam/Zangschool Haarlem
    Tijdens deze opleiding worden zangeres en zangeressen geschoold in het lesgeven. De lessen zijn opgedeeld uit verschillende modules, waarbij verschillende onderwerpen aan bod komen. Voorbeelden hiervan zijn anatomie, wat is een goede docent, lesgeven aan kinderen en verschillende zangmethodes.
  • 2014-2015: Eén-jarige zangopleiding Complete Vocal Technique (CVT), Vocal Couch
    Tijdens deze opleiding heb ik een jaar lang les gehad volgens de principes van Complete Vocal Technique. Let wel; ik heb geen volledige opleiding hierin, dus ben géén geautoriseerd docent!